TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Blog

Okosodjunk! - Még mindig készpénzben fizetjük az online rendeléseket – GKI Digital-Árukereső kutatás

Bit Buy Bit
2019.06.13 10:56

Még mindig készpénzben fizetjük az online rendeléseket – GKI Digital-Árukereső kutatása

Köszönet: Kosárérték

2018-ban a magyar vásárlók több mint 38 milliószor rendeltek online áruházakban. Bár évről évre nő az egy vásárlóra jutó online rendelési gyakoriság, egyre tapasztaltabbak, rutinosabbak vagyunk, fizetéskor még mindig a készpénz dominál – derül ki a GKI Digital és az Árukereső közös, Online Kiskereskedelmi Index című kutatássorozatának idei második felméréséből.

E-kereskedelem
#bitbuybithu, #digitalizacio, #webáruház, #webshop, #onlinefizetés

Megkerülhetetlen a készpénz

A szektorszintű, mintegy 3200 – magyar nyelvű, forintban árazó – webáruház bevonásával készült felmérés alapján továbbra is a készpénz a legnépszerűbb fizetési eszköz a magyar online vásárlók körében.

A webáruházak által kínált fizetési megoldások közül az online vásárlók 84%-a leginkább utánvéttel, készpénzben szeret fizetni, ennek köszönhetően, a magyar online kiskereskedelmi piacon továbbra is nagyon magas, több mint 74% az utólagos fizetések aránya. Átvételkor – az egyre többször elérhető bankkártyás fizetési lehetőség ellenére – továbbra is a készpénzes tranzakciók dominálnak, mind a személyesen átvett, mind a házhoz szállított termékek esetében. Összességében az online rendelések 55%-a készpénzes.

folytatás: https://bit-buy-bit.blogspot.com/2019/06/okosodjunk-meg-mindig-keszpenzben.html

 

További naprakész információkat kaphat Facebook oldalunkon, vagy Facebook csoportunkban

Üdvözlettel, a BitBuyBit csapata